DAF XD - DAF heeft de Nieuwe Generatie distributietrucks aangekondigd

DAF heeft de volledig nieuwe serie distributietrucks aangekondigd. In september 2022 zal DAF de Nieuwe Generatie DAF XD lanceren op de IAA in Hannover in Duitsland. Dit betekent dat de productie van start gaat voor de herfst van 2022. De DAF XD zal er in alle type aandrijflijnen komen. U kunt zelfs een volledig 'zero emission' aandrijflijn verwachten.

Samen met speciaal geselecteerde klanten is DAF uitgebreide veldtests gestart van een geheel nieuwe generatie distributietrucks. De DAF XD zal de unieke DNA delen met de Nieuwe Generatie XFXG en XG⁺ voor de lange afstand, die een nieuwe standaard hebben geïntroduceerd op het gebied van kwaliteit, veiligheid, efficiency en chauffeurscomfort. 

DAF XD nieuwe generatie distributietruck

De opvolger van DAF CF

De nieuwe DAF XD distributietruck wordt de opvolger van de vertrouwde DAF CF. Voorlopig zullen beide modellen naast elkaar leverbaar zijn. De vertrouwde CF is breed inzetbaar voor alle toepassingen: van bulk- en tanktransport, ophalen van grof afval, reguliere distributie tot zware inzet op de bouwplaats. 

De huidige DAF CF was al een pronkstuk om in te zien, maar de nieuwe DAF XD zal dit overtreffen met zijn unieke uiterlijk. Het exerieur heeft een schitterende metamorfose ondergaan. 

Cabine DAF XD nieuwe generatie distributietruck
DAF XD FAN

Nieuwe standaard DAF XD distributietruck

De nieuwe standaard van DAF Trucks is: 

 • Veiliger
  Door de grotere voor- en zijruiten, verlaagd cabinepositie en extra Kerb View Window - het extra zijruit in de bijrijderszijde - biedt de nieuwe XD meer zicht voor de chauffeur. Ook zorgt de DAF Corner View en het DAF Digital Camera System ervoor dat de chauffeur veiliger de weg op kan. "eyes on the road, hands on the wheel".
 • Efficienter
  Door zijn lagere brandstofverbruik en CO2 uitstoot is de DAF XD efficienter dan zijn voorganger. Dit wordt gerealiseerd door zowel de aerodynamica van de cabine, de PACCAR MX-11 aandrijflijn als de rijhulpsystemen. Ervaar tijdsbesparing met de de DAF XD door het DAF-Connect fleet management en de opbouwvriendelijkheid door de zeer uitgebriede PTO's, body attachment modules en aansluitingen. 
 • Comfortabeler 
  Vanwege een ruimere cabine van bijna 10 m3, het verstelbereik van de stoel en het stuurwiel ervaart de chauffeur een comfortabelere zitpositie. Stap gemakkelijker in de cabine van de Nieuwe Generatie DAF XD en geniet van de cabinevering en achterasvering. Het moderne dashboard met volledig digitale displays binnen handbereik zal voor een geweldige rijervaring zorgen. 
 • Duurzamer 
  Voor de omgeving vanwege een stillere motor en nieuwe systemen voor fietsers en wandelaars. Ook is de DAF XD voorbereid op de komst van een 'zero emission' aandrijflijn. 
nieuwe generatie DAF XD zijkant

Zichtbare verbeteringen

De nieuwe generatie DAF trucks beschikken over uitstekende zichtbaarheidsfuncties, om superieure veiligheid te creëren. Samen met de slimme functies zorgt dit ervoor dat u op een veilige manier in de vrachtauto kunt rijden en de verkeersveilgheid wordt verbeterd. 

Deze zichtbare verbeteringen zijn gespot bij de nieuwste DAF XD:

 • Grotere voorruit
 • Aerodynamica verbeteringen
 • Extra ruit in de zijwand met zicht op de weg
 • Nieuwe zijspiegels met fijne spiegelbehuizing
 • Digitale spiegels met intrekbare camara's die hoog op de cabine zijn gemonteerd
DAF trucks logo

Truck of the Year 2022

Het is nog maar kort geleden dat DAF de International Truck of the Year 2022 Award won, voor de nieuwe generatie DAF XF, XG en XG+. Dit weerhoudt DAF niet om stil te staan. De nieuwe generatie DAF trucks beschikt over DAF Connect. Behaal meer rendement met meer inzicht in uw prestaties. Van brandstofgebruik, data over uw truck tot de gereden kilometers. Realiseer optimale logistieke efficiency door uw operationele kosten te verlagen. 

Meer informatie over de nieuwe DAF XD distributietrucks?

Wilt u professioneel advies over alle mogelijkheden van de nieuwe DAF? Vul dan onderstaand contactformulier in of neem direct contact met ons op.

Neem contact op over de Nieuwe Generatie DAF XD

Bekijk ook de andere DAF trucks

NEW DAF XF
DAF XG
new daf xf
DAF LF
DAF CF
DAF XF
To Top