DAF Onthult Nieuwe Generatie DAF XB Stadsdistributietrucks

DAF introduceert de Nieuwe Generatie DAF XB-trucks, een uitgebreide reeks distributievoertuigen variërend van 7,5 tot 19 ton. Deze modelreeks omvat een uitgebreide selectie batterij-elektrische voertuigen die transportbedrijven helpen bij hun overstap naar schone energie. De nieuwe DAF XB combineert de laagste milieubelasting met uitstekende efficiëntie, veiligheid en comfort.

Nieuwe Generatatie DAF XB

De Nieuwe Generatie XB-serie

Met het volledige assortiment van de Nieuwe Generatie XD, XF, XG en XG⁺ voor distributie, lange afstand en gespecialiseerde transporttoepassingen, heeft DAF een nieuwe standaard gesteld. Op het gebied van efficiency en emissies zijn de veiligheid en chauffeurscomfort verbeterd. Met de Nieuwe Generatie XB-serie, inclusief de XB Electric en de XBC voor de bouwsector, vult DAF zijn uitgebreide bekroonde productlijn aan.

De nieuwe DAF XB-serie stelt een nieuwe standaard voor:

Stads- en regionale distributie

 • Op maat gemaakte oplossingen beschikbaar in het bereik van 7,5 - 19 ton
 • Minimale milieubelasting gecombineerd met toonaangevende efficiëntie, veiligheid en comfort

Uitstootvrije stadsdistributie

 • Verkrijgbaar in 12, 16 en 19-tons varianten
 • Bereik tot 350 kilometer
 • 20% tot 80% opladen in slechts 40 tot 70 minuten
 • Aankoopondersteuning, planningsadvies, training en PACCAR-laders

Krachtige en efficiënte PACCAR-motoren

 • 124 kW (170 pk) tot 227 kW (310 pk)
 • Maximale koppel bij lage motortoerentallen voor verbeterde "downspeeding" en brandstofefficiëntie
 • Volledig automatische 8-traps PowerLine-transmissie
 • Klaar voor HVO (tot 90% CO₂-reductie 'well-to-wheel')

Veiligheidsnormen

 • Uitgebreide ADAS-systemen in de hele serie
 • Uitstekend direct zicht

Chauffeurscomfort

 • Hoogwaardige dagcabine, verlengde dagcabine en slaapcabine beschikbaar
 • Uitzonderlijke toegankelijkheid
 • Nieuw aanpasbaar digitaal display
 • Beste manoeuvreerbaarheid in zijn klasse

De nieuwe DAF XBC voor bouwtoepassingen

 • Aanzienlijke bodemvrijheid van 255 millimeter
 • Indrukwekkende oploophoek van 25 graden
DAF XB Electric

DAF XB Electric

DAF, pionier onder Europese vrachtwagenfabrikanten voor elektrische trucks, breidt zijn duurzaamheidsleiderschap verder uit. Naast de volledig elektrische modellen: de Nieuwe Generatie XD electric en XF electric, verbreedt DAF zijn aanbod van 'zero emission'-voertuigen opnieuw met de nieuwe DAF XB Electric, perfect geschikt voor duurzame stads- en regionale distributie. Naast de 16- en 19-tons varianten is er ook een 12-tons versie met 17,5-inch wielen en slechts één instaptrap beschikbaar. De wielbases beginnen bij 4,2 meter.

Afhankelijk van de specificatie levert de elektrische motor van de XB Electric een nominaal vermogen van 120 of 190 kW, met een koppel van respectievelijk 950 en 1.850 Nm nominaal (en 2.600 tot 3.500 Nm piek). Voor een geminimaliseerde milieu-impact en verbeterde duurzaamheid maakt DAF gebruik van kobalt- en magnesiumvrije lithiumijzerfosfaat (LFP) batterijen met een hoge energiedichtheid. De bruto energieopslagcapaciteit varieert van 141 kWh voor het kleinste batterijpakket tot 282 kWh voor het grootste. De XB Electric-trucks hebben een bereik van maximaal 350 uitzonderlijk stille en 'zero emission' kilometers, ruim voldoende voor stads- en regionale distributiebehoeften.

DAF XB Electric ghostview

Snel- en langzaam laden

Een opvallende eigenschap van de nieuwe DAF XB Electric is het 'Combined Charging System', waardoor de volledig elektrische truck kan worden opgeladen via reguliere elektriciteitsnetwerken, ideaal wanneer de truck aan het einde van de dag terugkeert naar de thuisbasis. Snel laden (650 V DC, 150 kW) van de batterijen is ook mogelijk en duurt slechts 40 tot 70 minuten om op te laden van 20% tot 80%, afhankelijk van de specificaties.

Om klanten optimaal te ondersteunen bij de overstap naar emissievrij wegvervoer, biedt DAF een breed scala aan oplaadoplossingen en uitgebreid advies over routeplanning en opladen. DAF verzorgt ook gespecialiseerde chauffeurstraining om het volledige potentieel van hun elektrische voertuigen te benutten.

DAF XB ghostview

DAF XBC distributietruck voor de bouw

Naast de XB serie voor on-road-toepassingen, introduceert DAF ook de XBC serie speciaal voor moeilijk bereikbare plekken, zoals op bouwplaatsen. Met een 19 tons chassis, een oploophoek van maar liefst 25 graden en een grote bodemvrijheid van 255 millimeter is de XBC uitermate geschikt voor het zware werk. Ter bescherming van de motor is de XBC standaard voorzien van een stalen radiateurplaat en een robuuste, lavagrijze stalen bumper. Samen met de nieuwe normen op het gebied van efficiëntie, veiligheid en chauffeurscomfort is de DAF XBC klaar voor de toekomst.

Contactformulier DAF XB

To Top