Fiat lanceert de nieuwe Doblò en E-Doblò

• Fiat zet de snelle ontwikkeling van zijn volledig elektrische productaanbod voort en lanceert de nieuwe E-Doblò.

• Veelzijdig, ruim, flexibel en geschikt voor ieders behoeften, de nieuwe Doblò biedt innovatieve en ingenieuze oplossingen om het dagelijkse rijden te verbeteren.

• De nieuwe E-Doblò is het derde volledig elektrische voertuig in het productgamma van FIAT Professional.

• De nieuwe Doblo bevat een 100% elektrische motor, autonomie van het hoogste niveau en een rijk scala aan veiligheidssystemen.

• Nieuwe Doblò zal ook in een groot aanbod aan diesel aandrijflijnen leverbaar zijn.

Fiat logo

DE NIEUWE DOBLÒ EN E-DOBLÒ, HET PERFECTE GEREEDSCHAP VOOR DE STAD

FIAT PROFESSIONAL presenteert de nieuwe Doblò en E-Doblò, de vijfde generatie van het model. Dankzij ingenieuze en innovatieve oplossingen die het rijden in de stad minder stressvol en veel veiliger maken, is de nieuwe Doblò in feite het geschikte voertuig voor alle eisen van professionele werknemers.

Met de lancering van de nieuwe E-Doblò zet het merk daarom de elektrificatieprocessen voort die de afgelopen jaren zijn ingezet: FIAT wil tegen 2024 volledig elektrisch gaan op elk nieuw model in Europa en vanaf 2027 een volledig elektrisch assortiment aanbieden. De nieuwe E-Doblò bereikt een dubbele mijlpaal: het is het derde elektrische model voor  voor FIAT PROFESSIONAL, na de E-Ducato en E-Scudo.

De nieuwe modellen breiden hun respectievelijke assortiment uit om aan ieders eisen te voldoen, zowel transportprofessionals als dynamische families, met dat vleugje Italiaanse vindingrijkheid dat alle FIAT-producten bevatten.

De nieuwste versie van dit succesvolle C-VAN-model, de nieuwe Doblò, is van het hoogste niveau wat betreft veelzijdigheid, laadvermogen en veiligheid. Flexibel, ruim en ontworpen om aan alle eisen van de klant te voldoen, is de Doblò het perfecte gereedschap voor in de stad. Doblò VAN is verkrijgbaar met zowel elektrische als diesel motor.

Fiat E-Doblo 100% elektrisch
Fiat Doblo 2023
Fiat Doblo 2023 interior

FIAT PROFESSIONAL DOBLÒ: EEN BETROUWBARE METGEZEL DANKZIJ ZIJN MAGISCHE EIGENSCHAPPEN

Als eerbetoon aan zijn flexibiliteit is de nieuwe Doblò verkrijgbaar in twee lengtes en drie verschillende configuraties (VAN, Crew Cab, Combi) en biedt hij een breed scala aan motoren die aan elke behoefte kunnen voldoen.

Tijdens de ontwerpfase werd veel aandacht besteed aan het comfort van het voertuig om rekening te houden met de behoeften van professionals die hun voertuig acht of meer uur per dag gebruiken. Het doel is om een ​​stressvrije werkervaring te bieden met geluidsisolatie en vering die zijn ontworpen om stoten en trillingen te verminderen.

De "magische kenmerken" van de Doblò bieden het voertuig het meeste in modulariteit, duurzaamheid en veiligheid, waardoor het een nog betrouwbaardere, veelzijdige en flexibele werkgenoot is.

Magic Cargo zorgt voor een toename van het vrachtvolume met 0,5 m3 en de mogelijkheid om lange voorwerpen zoals buizen of ladders te laden met een laadlengte tot 3,4 m. Om nog meer ruimte toe te voegen, is het bovendien mogelijk om de stoel aan de passagierszijde omhoog te brengen en het compartiment eronder te gebruiken voor dozen of breekbare voorwerpen. Er is ook een draaibare dienbladtafel om de Doblò-cabine indien nodig in een mobiel kantoor te veranderen.

Bovendien is de Magic Mirror een 5” digitale achteruitkijkspiegel die drie verschillende weergaven biedt: een achteruitkijkspiegel, een volledig zicht op de dode hoek en een parkeercamera aan de achterzijde die het zicht en de veiligheid verbetert.

Ten slotte is het dankzij Magic Plug, alleen beschikbaar op de E-Doblò, mogelijk om de elektrische energie die door de batterij wordt geproduceerd te gebruiken voor specifieke conversiebehoeften, zoals een vrachtkoelkast of een werkbank voor elektrisch gereedschap.

Ook in de volledig elektrische versie biedt de E-Doblò een laadvermogen van topklasse – tot 800 kg op beide wielbasissen – waardoor er tot 2 europallets kunnen worden geladen; terwijl de Doblò in de ICE-versie een laadvermogen tot één ton kan bereiken.

Doblò is verkrijgbaar in versies met lange wielbasis en korte wielbasis en is klaar voor alle onvoorziene omstandigheden: de versie met lange wielbasis bereikt een maximumvolume van 4,4 m3 dankzij de Magic Cargo-functie. De Crew Cab-body met lange wielbasis zorgt voor een unieke modulariteit tussen stoel en laadruimte, dankzij een verschuifbaar schot, waarmee de laadruimte of passagiersstoelen naar behoefte kunnen worden gemoduleerd.

Samen met de elektrische versie zijn er twee dieselversies beschikbaar: 1,5 liter in 100 PK met handgeschakelde versnellingsbak; 1.5 liter in een 130 PK met zowel handgeschakelde als 8-traps automaat. En tot slot is er een 1.2 benzinemotor met 110 pk.

Fiat Doblo 2023
Fiat edoblo 2023
Fiat Doblo 2023
Fiat Doblo camera

VEILIGHEIDSFUNCTIES EN GEAVANCEERDE RIJ-HULPSYSTEMEN

De nieuwe Doblò is uitgerust met actieve veiligheids- en beveiligingssystemen die de klant assisteren tijdens het rijden, zodat hij veilig van de reis kan genieten. Het model biedt een volledig pakket, 17 in totaal, aan veiligheidsvoorzieningen en ADAS (Advanced Driver Assistance Systems), waarmee het aan de top van het segment staat.

Standaard leverbaar (op Passenger-versie):

• Automatische herkenning van verkeerslichten;

• Actieve veiligheidsrem, die wordt geactiveerd om het risico op aanrijdingen te verminderen;

• Lane Keeping Assist, die de bestuurder waarschuwt als het voertuig de rijstrook verlaat en het voertuig vervolgens geleidelijk terug in de juiste positie brengt;

• Driver Attention Alert, dat het aandachtsniveau van de bestuurder in de gaten houdt en aangeeft wanneer het tijd is om te pauzeren.

Om de beste prestaties en meer tractie te bieden in alle omstandigheden, zoals sneeuw, modder of zand, is de Doblò in zijn Van-versie uitgerust met een Grip Control-systeem, terwijl het Hill Descent Control-systeem zorgt voor een perfecte controle over het voertuig in de bij hellingen van meer dan 3%.

Ten slotte geeft het head-updisplay de bestuurder de belangrijkste informatie zonder afgeleid te worden door de weg; ondertussen zorgen de parkeersensoren voor en achter en de achteruitrijcamera voor het gemakkelijkste en veiligste parkeren.

De geheel nieuwe Doblò en E-Doblò zullen worden geproduceerd in de Stellantis-fabriek in Spanje (Vigo) en profiteren van schaaleffecten. De geheel nieuwe Doblò zal profiteren van het bestaande en succesvolle K9-programma dat andere Stellantis-merken bedient

Trucks

Lees ook deze voorgestelde artikelen

No related articles found.

To Top