Ervaar ‘the outdoor experience’ bij Camperland

Kamperen met een camper, dat is voor Roger Salfischberger hét ultieme gevoel van vrijheid, heerlijk buiten leven en genieten van de natuur. Je eigen huisje en bed bij je hebben, overal waar je gaat. Maar wees gewaarschuwd! Eenmaal besmet met het campervirus, kom je er niet snel meer vanaf. Praten over deze lifestyle en campers doet Roger niet alleen in de vakantietijd, maar dagelijks bij Camperland. Als verkoop/verhuurspecialist brengt hij zijn passie en enthousiasme voor het populaire kampeervoertuig feilloos over.

Roger, 55 zomers oud, trad iets meer dan een jaar geleden toe tot het team van Camperland in het Brabantse Herpen. Voorheen was hij lange tijd actief in de interieur & luxury lifestyle business, met specialiteiten zoals maatwerk shutters en design interieurstyling. Maar het was tijd voor een nieuw avontuur. Toen in 2022 de kans zich voordeed om het salesteam van Camperland te versterken, hoefde hij daar niet lang over na te denken. Wat begon als drie dagen per week op zzp-basis, groeide al snel uit tot een fulltimebaan. Gedreven door de exploderende vraag naar campers.

Marcel Muskens - Directeur bij De Langstraat hoveniers

Meer dan een vakantievoertuig

De camper is niet langer slechts een vakantievoertuig; het is een lifestyleproduct geworden. De laatste jaren is de vraag naar campers flink toegenomen. Steeds meer mensen zien een campervakantie helemaal zitten. Roger wijst op het populaire tv-programma ‘We zijn er bijna’ en de toename van pensionado’s die een camper aanschaffen om te overwinteren in Benidorm-achtige oorden. "Corona heeft daar zeker een rol in gespeeld. Veel mensen wilden niet afhankelijk zijn van het vliegtuig en kozen voor de veiligheid van hun eigen bubbel. Een camper leent zich daar perfect voor. In die tijd verkochten campers zichzelf. Marktplaatspraktijken waren het soms; soms boden mensen zelfs boven de verkoopprijs om een andere geïnteresseerde af te troeven. Die storm is iets afgezwakt, maar de camper is nog steeds buitengewoon populair”, legt Roger uit.


Toenemende vraag naarbuscampers

Een opvallende trend in de campermarkt is de vraag naar compacte campers of buscampers. Roger: "We verkopen deze vooral aan stellen die met z'n tweeën op vakantie gaan, wanneer de kinderen niet meer meegaan. Of ze gebruiken de buscamper als 'Daily Driver'. Het Duitse premiummerk Eura Mobil, exclusief verkrijgbaar bij Camperland, speelt slim in op deze trend. "De Eura Mobil-buscampers zijn af fabriek zeer luxe en compleet uitgerust. Met bijvoorbeeld een lithium accupakket, een zonnepaneel en een Corian keukenblad. Altijd voorzien van de allerlaatste innovatieve oplossingen. Geschikt voor twee personen, maar met een optioneel hefdak ook geschikt voor vier personen. In onze showrooms staan ze allemaal te schitteren, verkrijgbaar in verschillende lengte- en hoogtematen en met  verschillende layouts, voor ieder wat wils dus."

Grootste van Nederland

Afgelopen najaar deed Camperland uitstekende zaken op de transfermarkt, door Mobiledrôme-Vossenhoek uit Oud Gastel over te nemen. Roger: “Dat is een geweldige toevoeging. Mobiledrôme is onder andere dealer van de bekende Duitse topmerken Hymer, Knaus en Weinsberg. Met deze overname hebben we in totaal 9.000 m2 aan overdekte showrooms, waarmee we de grootste in Nederland zijn.”

Roger - Camperspecialist bij Camperland
Roger - Camperspecialist bij Camperland

Kennismaken met de camper

De keuze tussen het huren of kopen van een camper is een belangrijke overweging. Een camper aanschaffen is een behoorlijke investering. Met vaste lasten zoals; verzekering, motorrijtuigenbelasting, stalling en onderhoud. Roger benadrukt dat veel potentiële kopers eerst willen ervaren of een camper echt iets voor hen is. "Het camperverhuurseizoen 2024 is al begonnen en de boekingen stromen binnen. Een nieuwe trend is dat er veel huurboekingen zijn in het voor- en naseizoen. Dat zijn mooie perioden om er met een camper op uit te gaan, wanneer het nog niet druk is en ideaal als je niet gebonden bent aan de schoolvakanties."

Het ultieme gevoel van vrijheid tijdens een camperreis is voor veel mensen vaak de katalysator om over te gaan tot aankoop. Roger ziet dat veel huurders na een vakantie met een camper definitief om zijn en overgaan tot aankoop. "Het is het ultieme gevoel van vrijheid; om de ‘outdoor experience’ te ervaren. Je parkeert je camper ergens voor één of een paar nachten, draait de luifel uit, zet campingstoelen en een tafel neer en je vakantie kan beginnen."

Kom eens langs!

Roger nodigt geïnteresseerden uit om de website van Camperland te bezoeken voor het uitgebreide aanbod van nieuwe en gebruikte campers. "Of nog veel beter: kom naar een van onze showrooms in Herpen of Oud-Gastel. Een afspraak maken is niet nodig. Bij Camperland staan onze ervaren verkoopspecialisten je graag te woord. Door onze jarenlange ervaring en marktkennis krijg je bij Camperland een goed en eerlijk advies. Ook wanneer je je camper wilt verkopen of inruilen, doe je er goed aan om eens bij ons langs te komen. Het moet raar lopen wil je via Camperland je bestemming niet bereiken!”

Trucks

Lees ook deze voorgestelde artikelen

No related articles found.

To Top