De Boerman Groep houdt van zware klussen

Bij de Boerman Groep rijden ze met zwaar materieel. Maar het DAF-minnende bedrijf uit Hardinxveld-Giessendam doet meer dan goederen transporteren; het bedrijf wordt steeds veelzijdiger en completer. Fleetmanager Wim van Lunteren vertelt er graag over.

Wim van Lunteren - Fleetmanager van de Boerman Groep

Wim stapte in januari 2023 aan boord bij de Boerman Groep. Hij is nog vrij nieuw binnen het bedrijf, maar kent de weg in de transportsector bijna blindelings. Het lot bracht hem bij Boerman. En vooruit: misschien ook een héél klein beetje het LinkedIn-algoritme. “Bij mijn vorige werkgever had ik het maximale wel bereikt en ik oriënteerde me op iets nieuws. Ik geloof dat ik de vacature voor fleetmanager bij Boerman elke keer zag als ik de app van LinkedIn opende. Toen een goede vriend me ook nog eens op dezelfde vacature attendeerde, wist ik het wel: deze vacature is echt een teken van hogerhand, met een hoofdletter H. Ik solliciteerde”. Aangezien Wim nu de fleetmanager van Boerman is, laat de afloop van die sollicitatie zich vrij makkelijk raden.


Geen klassiek transportbedrijf meer

Eén van de dingen die Wim zo aansprak, was de indrukwekkende vloot van de Boerman Groep. “We hebben 170 trekkende en 225 getrokken eenheden, dus dat is de moeite. Ik ben verantwoordelijk voor de aanschaf en het onderhoud daarvan.”

De Boerman Groep is allang geen klassiek transportbedrijf meer dat spullen van A naar B vervoert, legt Wim uit. “We zitten in een transitie en richten ons steeds meer op aanbieden van integrale logistieke dienstverlening. We hebben bijvoorbeeld een eigen aannemersbedrijf dat units, zoals tijdelijke gebouwen die je op een bouwplaats ziet, demonteert, verhuist en weer monteert. En een tak die schakelkasten bouwt op bouwlocaties. Het gaat veel verder dan puur transport. We zijn erop ingericht om onze klanten alles uit handen te nemen, bijvoorbeeld door zware industriële verhuizingen te regisseren en logistieke projecten integraal te managen.”

DAF bij de Boerman Groep
DAF historie bij de Boerman Groep

Krachtpatsers op wielen

De Boerman Groep - kernwaarden: betrokken, betrouwbaar en bekwaam -  rijdt veel voor opdrachtgevers in de bouwbranche. Zware materialen, cementvrachten in bulk, loodzware kabels, steigers en veel meer. Om dat te vervoeren, heb je krachtpatsers op wielen nodig. Dat zit gelukkig wel goed, vertelt Theo Schermers, coördinator Marketing en Communicatie – dit voorjaar al veertig jaar in dienst van de Boerman Groep. “95 procent van onze wagens is van DAF. Al sinds 1955 rijden we vooral met DAF. Het tienduizendste DAF-chassis was voor ons, dat was toen nog een hele happening. We weten wat we aan DAF hebben en andersom. We werken uitstekend samen met DAF en met Truckland, onze vaste leverancier.”

Wim vult aan: “We rijden hier ook met modellen die nog niet op de markt zijn, om ze te testen (zogenoemde Early Warning Vehicles, red.). Die zijn vaak uitgerust met nieuwe gadgets en opties. Onze chauffeurs vinden dat geweldig! Soms zijn ze zelfs vereerd dat ze ermee mogen rijden. Na de testperiode van ongeveer twee jaar gaan die voertuigen terug naar DAF en worden ze ontmanteld. Of we kunnen ze overnemen, als het gaat om modellen die op de markt komen.”

Oriënteren op elektrisch

Wim hoopt in de nabije toekomst de eerste elektrische DAF’s aan de omvangrijke vloot te kunnen toevoegen. “De uitdaging is dat we zware ladingen vervoeren. En dat onze voertuigen vaak zijn uitgerust met een kraan die op brandstof werkt, wat ten koste gaat van de actieradius. We zijn wel serieus aan het kijken of we in de toekomst met een elektrische truck uit de voeten kunnen. Maar dan zal de laadinfrastructuur in Nederland ook beter op orde moeten zijn, anders komen we gewoon bereik tekort om ons werk goed te kunnen doen.”

Wellicht ter compensatie daarvan nam de Boerman Groep in 2022 Actie Radius Transport over. Het Rotterdamse bedrijf is het jongste familielid, al zal dat vast niet zo blijven. Want als het aan de Boerman Groep ligt, is het bedrijf nog lang niet klaar met groeien.

Trucks

Lees ook deze voorgestelde artikelen

No related articles found.

To Top