Voorkom onnodige stilstand met onze flexible onderhoudscontracten
Grootste en meest ervaren bedrijfswagen dealer van Nederland
Transportoplossingen van klein tot groot, ruime keuze

Maxus EV80 minibus

De Maxus EV80 minibus is een variant op de eerste EV80 elektrische bestelwagen binnen de bedrijfswagenmarkt. Na een rijk verleden van de Maxus series kwam de Chinese gigant met een volledig elektrisch aangedreven minibus die sinds kort op de Europese wegen te zien is.

Meer informatie? Bekijk de brochure! Gratis offerte aanvragen!

Voordelen

 0% CO2 uitstoot

 Rolstoelvriendelijk

 9 personen vervoeren

 In 2,5 uur snelladen

 190 km rijbereik

 Capaciteit van 56 kWh

Truckland Zero
Maxus EV80 chassis cabine
Maxus EV80 Minibus display

Vooruitstrevende cockpit

De EV80 Minibus laat zien hoe aantrekkelijk een functioneel interieur kan zijn. Kenmerkend is het dubbele centrale display, waarop zowel de rijgegevens als de infotainmentfuncties gegroepeerd worden. Overzicht en rust: alles bevindt zich binnen handbereik en op de juiste plaats. 

De centraal geplaatste radio met MP3-speler is eenvoudig te bedienen en biedt zes preselecties, USB- en AUXaansluitingen en Bluetooth. Er is ook een USB-oplaadpoort en een 12V-aansluiting.

De boordcomputer biedt de mogelijkheid om het actuele verbruik in volt en ampère te raadplegen, net als het rijbereik, de accutemperatuur en het toerental van de elektromotor. Er is ook een vermoeidheidsdetectie met pauzealarm.

Smart audio met 10'' touchscreen (optioneel)

Het overzichtelijke 10” touchscreen wordt samen aangeboden met een achteruitrijcamera, een multifunctioneel stuurwiel en Bluetooth. De radio is uitgerust met twee USB-poorten, voor het gebruik van Apple Car Play en/of Android Auto. Het Smart audiosysteem is erg compleet en kan worden ingesteld in vijf talen, waaronder Nederlands en Frans. Foto’s, media, muziek, radio en contacten kunnen gepersonaliseerd worden. Deze optie omvat verder ook een follow me home-functie, auto lock (automatisch vergrendelen bij het rijden) en auto relock (automatisch opnieuw vergrendelen als de deur niet werd geopend).

Maxus EV80 Minibus touchsystem

Sterke elektrische motor en krachtige batterij

De EV80 Minibus is uitgerust met een krachtige elektromotor met een vermogen van 92 kW (125 pk) en een koppel van maar liefst 320 Nm. Daarmee verwent de EV80 Minibus je met een groot  acceleratievermogen en een flinke dosis rijcomfort. De topsnelheid is begrensd op 100 km/u.

In de stad is de EV80 Minibus helemaal in zijn element. Juist daar is een minibus met nul emissie uitstoot erg welkom. De kleine draaicirkel zorgt voor een grote wendbaarheid. De grote schuifdeur en de moduleerbare stoelen maken in- en uitstappen extra makkelijk.

Met een capaciteit van 56 kWh zit de EV80 Minibus ook letterlijk boordevol energie. Je kan dan ook rekenen op een reëel rijbereik tot 190 kilometer met halve belading, volgens de WLTPnorm. Batterijverwarming zorgt ervoor dat de impact van koud weer op het rijbereik beperkt blijft.

Met een snellader van 30 kW duurt snelladen slechts 2,5 uur. Thuis opladen met een wallbox en de geïntegreerde  lader van 6,6 kW duurt niet langer dan 8,5 uur. Heel praktisch: in beide gevallen kun je dezelfde laadkabel gebruiken.

Meer informatie?

Brochure Maxus Minibus

Download Download

Eenvoudig opladen

Via een 22 kW DC-snellader kan de Maxus EV80 Minibus binnen 2,5 uur volledig opgeladen worden. Dankzij de nieuwe Lithium Iron Phosphate-batterij kan je de EV80 Minibus vrijwel onbeperkt opladen in DC. Met een standaard 7,2 kW AC wallbox-aansluiting duurt het laden 8,5 uur. De EV80 Minibus is standaard uitgerust met een laadkabel die compatibel is met een wallbox.

AC opladen afbeelding

AC opladen (wisselspanning)

Bij langzaam opladen met een wallbox en de geïntegreerde oplader van 7,2 kW duurt het laden niet langer dan 8,5 uur. Heel praktisch.

 

DC opladen afbeelding

DC opladen (gelijkspanning)

Met een snellader van minimaal 22 kW duurt het snelladen slechts 2,5 uur.

Remmen afbeelding

Recuperatief remmen

Dankzij het regeneratief remsysteem kan de EV80 Minibus verloren remenergie recupereren om zijn rijbereik te vergroten. Zeker in druk stadsverkeer is deze functie zeer interessant.

Laadsysteem afbeelding

Eigen laadsysteem

Als je over een Maxus EV80 Minibus beschikt, is een eigen laadsysteem misschien wel interessant. Neem contact op met een van onze accountmanagers.

Maxus EV80

Veiligheid

De kooiconstructie van de Maxus EV80 Minibus is opgebouwd uit versterkt staal, dat de kracht die vrijkomt bij een aanrijding absorbeert en vervorming tegengaat. Dat beschermt niet alleen de inzittenden, maar ook de batterij.

SIPS: bescherming bij  zijdelingse impact

Het side impact protection system (SIPS) beschermt de inzittenden bij zijdelingse aanrijdingen, dankzij verstevigings balken in de deuren. 

Veilig rolstoelvervoer

Rolstoelen worden met speciale gordels verankerd aan de vloer. De optionele hydraulische rolstoellift aan de achterzijde vergemakkelijkt de toegang tot de EV80 Minibus en kan probleemloos tot 400 kg tillen.

Meer informatie? 

Kooistructuur afbeelding

Moduleerbaar interieur en rolstoelvriendelijk

In de Maxus EV80 gaat het er vanzelfsprekend rustig aan toe. Het rijden verloopt soepel en schokvrij. In de cabine zijn drie zitplaatsen. De zit-positie is erg aangenaam en zeer geschikt voor distributiewerk en gemeentelijke diensten. De laadruimte is bereikbaar via een aantal schuifdeuren en twee achterdeuren. De Maxus EV80 wordt gekenmerkt door uitmuntende specificaties:

  • Laadvermogen tot 885kg
  • Trekgewicht van 1200kg
  • Tot 200 km range
  • Snelladen in 2 uur
  • Tot 17m3 laadruimte
  • Leverbaar als chassis-cabine en gesloten bus
  • Apple Carplay & Android Auto
  • Leverbaar met trekhaak


Het compleet elektrisch rijden zorgt ervoor dat u geen CO2 uitstoot. Dus naast dat de Maxus EV80 soepel rijdt, zeer praktisch en zeer betrouwbaar is, is deze 100% elektrische bestelwagen een milieuvriendelijk vervoersmiddel. Bovendien biedt elektrisch rijden financiële voordelen in onderhoud, prijs per km en fiscale voordelen. Lees hierover meer bij financiële voordelen bij elektrisch rijden.

Kies voor de Maxus EV80

 

Maxus EV80 Minibus stoelen

Ga 100% elektrisch. Kies voor de Maxus EV80 Minibus

Wilt u meer informatie over de elektrische Maxus EV80 Minibus? Of wilt u meer weten over de voordelen van elektrisch rijden en andere elektrische bestelwagens? Bel dan met 088 - 5 807 807 of vul het onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Grootste en meest ervaren bedrijfswagen dealer van Nederland

Transportoplossingen van klein tot groot, ruime keuze

Voorkom onnodige stilstand met onze flexible onderhoudscontracten

Truckland is de partner in automotive services