Voorkom onnodige stilstand met onze flexible onderhoudscontracten
Grootste en meest ervaren bedrijfswagen dealer van Nederland
Transportoplossingen van klein tot groot, ruime keuze

H2renT start met Truckland de bouw van 6 huisvuilwagens op waterstof

Het project H2RenT (H2RenT staat voor Waterstof ReinigingsTrucks) heeft onlangs een subsidie toegekend gekregen vanuit de regeling Demonstratie klimaattechnologieën en -innovaties in transport (DKTI-transport). Het doel van deze regeling is om van 2017 tot en met 2021 de productontwikkeling in de transportsector te versnellen. Met hulp van de DKTI regeling bouwt H2RenT 6 elektrische huisvuil vrachtwagens die rijden op waterstof.

Foto h2rent

De 6 huisvuilwagens op waterstof worden op verschillende locaties door heel Nederland getest. Op deze manier kunnen een maximaal aantal gebruikers, zoals gemeentes en inzamelbedrijven, kennis maken met waterstof technologie.

De huisvuilwagens op waterstof zijn 100% elektrisch. In plaats van elektriciteit te laden via laadpalen, tankt het voertuig waterstof als “brandstof”. De waterstof wordt omgezet in elektriciteit voor de aandrijving van de elektromotoren. Dit zorgt voor een lange range, geen uitstoot van schadelijke gassen, minder geluidsoverlast en geen afhankelijkheid van laadstations. Waterstof kan op steeds meer plekken in Nederland getankt worden. Met deze eigenschappen zijn de huisvuilwagens op waterstof ideaal om in te zetten in dichtbevolkte gebieden.

Partners H2renT

Het H2RenT project wordt gecoördineerd door WaterstofNet, de voertuigen worden gebouwd door E-Trucks Europe. Voor de aftersales service zijn Truckland, Van Tilburg – Bastianen, Autobedrijven ESA, Autobedrijf Loven en De Burgh betrokken bij het project. Deze truckbedrijven investeren in trainingen aan het personeel en vernieuwing van de werkplaatsen om op deze manier voorbereid te zijn op een grote uitrol van voertuigen op waterstof. Eind februari 2020 vond de ‘kick-off meeting’ plaats bij E-Trucks Europe, waarbij alle partners aanwezig waren.

logo h2rent

Ervaring

E-Trucks Europe heeft in eerdere projecten al huisvuilwagens gebouwd die rijden op waterstof. Deze voertuigen zijn getest bij o.a. Cure in Eindhoven en Baetsen in Best. De resultaten waren zeer positief en daardoor ontstaat nu de ruimte om op grotere schaal huisvuilwagens op waterstof te bouwen.

WaterstofNet

Waterstofnet ontwikkelt en realiseert - samen met industrie en overheden - projecten en roadmaps rond duurzame inzet van waterstof voor zero-emissie transport en energieopslag. De focus ligt op Vlaanderen en Nederland.

Geïnteresseerde in het project H2renT kunnen contact opnemen met Stefan Neis van Waterstofnet via  stefan.neis@waterstofnet.eu of telefoonnummer +31 (0)6 24 41 94 62 .

foto etrucks europe amsterdam